Wat ga jij doen om 2018 (nog) leuker te maken? Maak goede voornemens!

Wat ga jij doen om 2018 (nog) leuker te maken? Maak goede voornemens!

2017 is nog niet voorbij. Maar je merkt het aan alles: we ronden af, kijken terug en   – als het goed is –  vieren we onze successen. En tegelijk constateren we wat is blijven liggen of welke nieuwe wensen zijn ontstaan.
Ik neem daar elk jaar de tijd voor en stel mezelf de vragen:  Vind ik nog wel leuk wat ik doe? Leef ik mijn kernwaarden? Ga ik nog wel de door mij gewenste richting in? Hoe kan het beter? Wat kan ik doen om 2018 (nog) leuker te maken? Gelukkig blijf ik altijd wensen houden. En die zet ik vervolgens om in mijn persoonlijke jaarplan. Goede voornemens dus. Ik ben er dol op.

Hoe goede voornemens wèl werken? 3 tips

Lees verder Wat ga jij doen om 2018 (nog) leuker te maken? Maak goede voornemens!

Share

Hoe vergroten jullie volgend jaar je werkplezier?

Hoe vergroten jullie volgend jaar je werkplezier?

Als iets in 2017 op de maatschappelijke agenda stond was het wel ‘werkdruk’. In het onderwijs, onder scholieren, in de zorg en ga zo maar door. Elke week las ik wel een paar interessante artikelen over dit onderwerp. En daar ben ik superblij mee! Ik ben blij dat er eindelijk meer aandacht voor is. Want we worden niet gelukkiger van werkdruk. En ons werk wordt er ook niet beter van. Lees verder Hoe vergroten jullie volgend jaar je werkplezier?

Share

Hoe investeren leerkrachten zélf in de verlaging van werkdruk?

Hoe investeren leerkrachten zélf in de verlaging van werkdruk?

In de discussie over werkdruk in het onderwijs valt ons één ding op: Het gaat over meer geld voor salaris, meer handen in de klas en over kleinere klassen, en dat vinden wij zeker belangrijk voor het Nederlandse onderwijs. Maar tot nu toe hebben we op geen enkel moment iemand –leerkracht, noch directeur of minister – in de media horen praten over wat leerkrachten zélf kunnen doen om de werkdruk te verminderen. Lees verder Hoe investeren leerkrachten zélf in de verlaging van werkdruk?

Share

10 tips om van tieners gelukkige mensen te maken

10 tips om van tieners gelukkige mensen te maken

Mensen, er moet me iets van het hart.

Ik zie het steeds meer om me heen. Jonge mensen, kinderen soms nog, die zich enorm druk maken. Vaak over hun schoolresultaten. Tieners die denken dat er iets mis met ze is als ze niet naar het VWO kunnen. Die niet kunnen slapen vanwege hun toetsen. Zich niet meer kunnen concentreren en toch na school hoofdzakelijk – soms huilend – boven hun boeken hangen. Die – steeds vaker – verzuimen vanwege stressklachten of zelfs uitvallen met een burnout. Jongeren die zich druk maken om hun CV! En ik verzin dit niet. Waar zijn we nou helemaal mee bezig?

Lees verder 10 tips om van tieners gelukkige mensen te maken

Share

We hebben tijd genoeg!

We hebben tijd genoeg!

door May Schoeber – Stresscoach Amsterdam

Heb jij wel eens een workshopTimemanagement gevolgd? En leerde je daar ook werken in schema’s en structuren? Zodat het allemaal wat efficiënter zou worden wat je deed? En vroeg jij je na die workshop ook teleurgesteld af: is dit nou de oplossing van mijn probleem?
Lees verder We hebben tijd genoeg!

Share