Werk met plezier

Werk biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te laten zien wat je waard bent. Daar kun je veel plezier aan beleven.

Maar soms loop je steeds tegen hetzelfde patroon aan: je gaat telkens je grenzen over, je hebt helemaal geen tijd meer voor jezelf, je hebt elk weekend last van hoofdpijn of je ziet op vrijdag alweer op tegen de vergadering van maandag. Je hebt daar last van en wil er iets aan doen. Maar hoe?

Verandering

Soms is het ook je werkgever die extra eisen aan jouw functioneren stelt. De wens om te veranderen, komt dan niet zozeer vanuit jezelf. Dan is het wellicht een voorwaarde voor contractverlenging. En dus werk je mee aan een oplossing.

Loopbaancoaching kan je helpen gedragspatronen te doorbreken en te transformeren naar nieuw gedrag.

Referenties

“Ik twijfel erover deze werkneemster een vast contract te geven, omdat ze niet zo sterk in haar schoenen staat. Ik zou het gevoel willen hebben dat ik meer zaken aan haar kan overlaten. Zou je haar hierbij kunnen helpen?”

Resultaat coaching

  • Je wordt je meer bewust van jouw gedrags- en denkpatronen en de achterliggende oorzaken
  • Je motivatie om hieraan te werken wordt versterkt
  • Je krijgt praktische handvatten om deze patronen te doorbreken
  • Alternatief gedrag wordt ontwikkeld
  • Je leert jezelf bijsturen

“Ik ben nu voor de tweede keer aan de docentenopleiding begonnen, maar ik ben bang dat ik weer ga stoppen. Ik ben zo bang om voor de klas te staan en tegelijk is het het liefste wat ik wil.”

3 tot 6 sessies

Een coachingstraject bij diverse coaches bestaat uit individuele gesprekken van 1,5 uur, elke 2 weken. Hoeveel gesprekken nodig zijn is afhankelijk van het thema onder handen, maar met 3 tot 6 gesprekken kom je vaak een heel eind. Voor de thema’s faalangst en stressreductie is er vaak een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld.